Ben ik met een opgevoerde brommer verzekerd?

Elke bromfietseigenaar zal op den duur te maken krijgen met dezelfde ergernis: de maximale constructiesnelheid van 45 kilometer per uur voor bromfietsen. Het komt dan ook regelmatig voor dat bromfietseigenaren ervoor kiezen om de bromfiets op te voeren, waardoor deze een hogere maximale snelheid kan behalen.

Niet alleen is een bromfiets niet voor deze hogere maximale snelheid gemaakt, waardoor het rijden op een opgevoerde brommer uiterst gevaarlijk kan zijn, ook heeft dit mogelijk ook consequenties voor de verzekering. Er zijn verschillende bromfietsverzekeraars die niets uitkeren op het moment dat bij schade blijkt dat de bromfiets was opgevoerd.

Hoe controleren verzekeringsmaatschappijen of de bromfiets is opgevoerd?

Bij ernstige ongevallen, waarbij het schadebedrag hoog is, zal er vaak een controleur van de verzekeringsmaatschappij langskomen om de schade te bepalen. Als tijdens een dergelijke controle blijkt dat de bromfiets is opgevoerd, dan zal er niet worden uitbetaald door de verzekeringsmaatschappij.

In de praktijk blijkt dat er lang niet altijd een controle wordt uitgevoerd. Voor de kleinere schades loont het vaak niet om een controleur te sturen, waardoor deze vaak zonder controle worden betaald. Toch kan het altijd gebeuren dat er steekproefsgewijs controles worden uitgevoerd, waardoor ook kleine schades niet zullen worden uitbetaald als bij een controle blijkt dat de bromfiets is opgevoerd.

Gelden dezelfde regels voor snorfietsen?

Net als bromfietsen, mogen ook snorfietsen niet worden opgevoerd. Ook voor snorfietsen geldt dat je niet verzekerd bent op het moment dat deze is opgevoerd. Ook in dit geval is het zo dat er alleen na een controle niet zal worden uitbetaald. Het is natuurlijk aan te raden om de bromfiets of snorfiets niet op te voeren en jezelf te houden aan de maximale snelheid van 45 kilometer per uur voor bromfietsen en 25 kilometer per uur voor snorfietsen. Hierdoor ben je altijd goed verzekerd bij schade.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *