Bromfietsverzekering van InShared

Een van de bekendere verzekeraars voor bromfietsen is InShared. Het is dan ook niet gek dat je bij het vergelijken van jouw bromfietsverzekeringen deze aanbieder voorbij ziet komen. InShared heeft in totaal twee verschillende soorten bromfietsverzekeringen, die in dit artikel kort zullen worden toegelicht. InShared werkt met het principe van ‘beloningspunten’. Als je een jaar geen schade hebt gehad, dan kun je aan het eind van het jaar een gedeelte van je verzekeringsgeld terugkrijgen.

WA bromfietsverzekering van InShared

De WA bromfietsverzekering is de goedkoopste verzekeringsvorm die bij InShared kan worden afgesloten. Het betreft tevens ook de enige verplichte verzekering voor bromfietsbezitters. Met een WA bromfietsverzekering is de schade die je veroorzaakt bij/aan anderen volledig verzekerd.

All Risk bromfietsverzekering van InShared

De tweede verzekeringsvorm die InShared aanbiedt is de all risk bromfietsverzekering. Bij deze verzekeringsvorm is niet alleen de schade die jij veroorzaakt bij/aan anderen verzekerd, maar ook een hoop andere mogelijke schadeposten. Onder de all risk bromfietsverzekering van InShared vallen de volgende schadeposten:

  • Schade die jij hebt veroorzaakt bij/aan anderen
  • Schade die jij hebt veroorzaakt aan jouw eigen bromfiets
  • Schade die ontstaat op het moment dat jouw bromfiets is gestolen
  • Schade aan de bromfiets door storm of het omwaaien van de bromfiets
  • Schade aan de bromfiets door brand, kortsluiting of hagel
  • Vergoeding voor eventueel vervangend vervoer tijdens de reparatie van de bromfiets

Welke verzekeringsvorm is het meest geschikt voor mij?

Natuurlijk zit er wel een aanzienlijk verschil in de hoogte van de premie van een WA en all risk bromfietsverzekering. Het is dus de vraag welke verzekeringsvorm voor jou het meest geschikt is. Over het algemeen is het aan te raden om voor bromfietsen met een relatief hoge dagwaarde een goede all risk bromfietsverzekering af te sluiten. Voor een wat oudere bromfiets is een WA verzekering vaak voldoende.

Lees meer over de Inshared brommerverzekering.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *