Brommerverzekering en een geschorste brommer

Gaat u voor langere tijd sleutel aan uw brommer? Of maakt u in de winterperiode geen gebruik van uw bromfiets? Dan is het wellicht een goed idee om uw brommer tijdelijk te schorsen. Door uw bromfiets te schorsen, zorgt u ervoor dat u niet langer verplicht bent om een WA verzekering te hebben afgesloten voor het voertuig. Hoewel de maandelijkse premie voor een brommer of scooter over het algemeen niet hoog is, kunt u door op het juiste moment te schorsen toch veel geld besparen.

Wat houdt het schorsen precies in?

Het schorsen van uw brommer kan eenvoudig en snel bij een postkantoor in de buurt. Vergeet niet dat u ofwel uw kentekencard of kentekenpapieren moet meenemen om uw brommer te kunnen schorsen. Let er ook op dat het schorsen van een brommer niet gratis is. U betaalt eenmalig een bedrag voor het schorsen, vervolgens kunt u de brommer kosteloos in schorsing laten. Wanneer uw brommer is geschorst, is het niet meer toegestaan om hiermee op de openbare weg te rijden.

Wanneer schorsen mensen doorgaans hun brommer?

De meeste mensen kiezen ervoor om in de winterperiode de brommer te schorsen. In deze periode wordt de brommer doorgaans nauwelijks gebruikt, waar de te betalen premie vaak als zonde wordt gezien. Een andere reden om uw brommer te schorsen is als u bijvoorbeeld van plan bent om langere tijd te gaan sleutelen aan uw brommer. Ook dan zal de brommer niet op de openbare weg komen, waardoor schorsen een goede optie is. Wanneer uw brommer geschorst is, mag u deze nog wel op privé terrein gebruiken. Let er wel op dat het maken van een testrondje met de brommer op de openbare weg, bijvoorbeeld na het sleutelen, niet is toegestaan op het moment dat het voertuig is geschorst.

 
Published
Categorized as Tips

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version