Brommerverzekering op naam van ouders

Hoewel u het wellicht onderschat, brengt de aanschaf van een brommer uiteindelijk ook aardig wat kosten met zich mee. Niet alleen gaan de kosten in de aanschaf zelf zitten, ook de maandelijkse kosten voor het onderhoud en de verzekering van uw bromfiets kunnen in sommige situaties hoog oplopen. Om de kosten voor de te betalen brommerverzekering zo laag mogelijk te houden, kiezen jongeren er regelmatig voor om de bromfiets om naam van de ouders te verzekeren. Het voordeel van het verzekeren van een brommer op naam van ouders is dat zij meestal een hoger aantal schadevrije jaren hebben. Een hoger aantal schadevrije jaren zorgt automatisch voor een lage maandelijkse premie.

Wat zijn de nadelen van een bromfietsverzekering op naam van ouders?

Hoewel het verzekeren van een bromfiets op naam van ouders alleen maar voordelen met zich mee lijken te brengen, kleven er ook meerdere nadelen aan een bromfietsverzekering op naam van ouders. Het eerste nadeel is dat niet alle verzekeringsmaatschappijen het goedkeuren dat de verzekering niet op naam staat van de persoon die de bromfiets frequent bestuurt. Het tweede nadeel is dat bij een eventueel ongeluk het aantal schade vrije jaren van de ouders worden aangetast. Tot slot is er natuurlijk het voordeel dat u zelf geen schade vrije jaren opbouwt op het moment dat u een brommerverzekering op naam van ouders afsluit.

Welke andere kosten kan ik verwachten bij de aanschaf van een brommer?

Naast de maandelijkse premie van een brommerverzekering zijn er natuurlijk ook naar andere kosten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een bromfiets. Zou moet u rekening houden met maandelijkse kosten voor onderhoud en reparaties aan de brommer. Verder heeft u bij de aanschaf te maken met een vast bedrag aan overschrijvingskosten. Bij de verkoop van uw bromfiets ontstaan er wederom overschrijvingskosten, echter zijn deze kosten doorgaans voor de koper. Verder moet u natuurlijk rekening houden met de jaarlijkse afschrijving op uw bromfiets.

 
Published
Categorized as Tips

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version