Brommerverzekering opzeggen bij verkoop van de brommer

Bij de verkoop van uw brommer is het van belang dat u deze overschrijft op naam van de nieuwe koper. Vanaf dat moment bent u namelijk (juridisch gezien) geen eigenaar meer van de brommer. Doordat u geen juridisch eigenaar meer bent, hoeft u ook niet langer de verplichte WA verzekering afgesloten te hebben voor de brommer. Direct na het overschrijven van de brommer kunt u de verzekering stopzetten. Voor het stopzetten van de brommerverzekering dient u contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij. Het is natuurlijk aan te raden om dit zo spoedig mogelijk te doen na de verkoop, aangezien u anders premie blijft betalen voor een brommer die niet meer in uw bezit is.

Waar moet ik nog meer aan denken bij de verkoop van een brommer?

Het opzeggen van de verzekering en het overschrijven van de brommer zijn doorgaans dat enige dingen waar u aan moet denken bij de verkoop van een brommer. Natuurlijk is het van belang dat u het bewijs van overschrijven goed bewaart. Met dit bewijs kunt u namelijk aantonen dat het voertuig niet meer van u is.

Kan ik de verzekering van mijn brommer ook overzetten?

Als u direct een nieuwe brommer koopt, dat is het overzetten van de verzekering van de oude brommer de beste optie. De polis wordt hierdoor verschoven naar de nieuwe bromfiets, waardoor er geen extra kosten voor het afsluiten van een nieuwe polis in rekening worden gebracht. Natuurlijk zal de hoogte van de premie wel worden aangepast op het moment dat blijkt dat u voor uw nieuwe brommer meer of juist minder premie verschuldigd bent. Door contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij kan het overzetten van de bromfietsverzekering in gang worden gezet. Vaak is het ook mogelijk om dit online door te geven aan de verzekeringsmaatschappij waar u de bromfietsverzekering hebt afgesloten.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *