Brommerverzekering tijdelijk stopzetten

Zodra je brommer of scooter op jou naam hebt staan ben je verplicht deze te verzekeren met minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering). Dit is om de schade die je eventueel met je brommer of scooter bij anderen veroorzaakt te dekken.

Brommerverzekering tijdelijk stopzetten?

Maar wat nu als je een brommer of scooter op je naam hebt staan en weet dat je voor langere tijd je brommer of scooter helemaal niet zal gaan gebruiken. Om kosten te besparen op je verzekeringskosten kun je dan overwegen om de verzekering of scooter op te schorten of opzeggen. Een voorwaarde om de verzekering op te kunnen zeggen is dat je brommer of scooter is geschorst bij het RDW (RijksDienst Wegverkeer). Zolang de scooter of brommer namelijk geschorst is hoeft deze namelijk niet verplicht WA-verzekerd te zijn.

Hoe werkt schorsing brommerverzekering?

Een brommer of scooter kan maximaal voor 3 jaar worden geschorst. De duur van de schorsing kun je zelf kiezen. De schorsing treedt direct in werking. De schorsing loopt automatisch af nadat de duur van de schorsing is afgelopen. De schorsing kan worden verlengd. Als de schorsingsperiode is afgelopen valt de scooter of brommer onmiddellijk weer onder de verplichte WA verzekering. Online kun je heel makkelijk een brommer of scooterverzekering afsluiten. Tevens kun je via vergelijkingssites de goedkoopste brommer of scooter verzekering vinden die goed bij jou wensen past zodat je zeker weet dat je de laagste maandpremie betaalt. Bekijk ons overzicht van brommerverzekeringen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *