Brommerverzekering, waar op letten?

Heeft u een brommer gekocht, dan moet u deze verzekeren als u de openbare weg op wilt. Maar waar kunt u deze het beste verzekeren? Veel Nederlanders kiezen ervoor om de brommerverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als de andere lopende verzekeringen. Maar dat is niet nodig, en vaak ook niet de meest voordelige keuze. Het is slimmer om brommerverzekeringen te vergelijken en op basis daarvan de beste verzekering met de laagste premie voor uw brommer te vinden.

Kies de dekking die bij u past

Bepaal allereerst welke dekking u wilt. U bent verplicht uw brommer te verzekeren met in elk geval een wettelijk aansprakelijkheid bromfietsverzekering ofwel een WA brommerverzekering. Is uw brommer nieuw, dan is het handig om de meest complete dekking te kiezen; All risk ofwel dekking voor WA, diefstal, brand en aanrijding. U bent dan gedekt voor schade van derden, eigen schade, diefstal en brand als de brommer in de stalling staat. Heeft u een oudere brommer, dan is het aan te raden om de eenvoudigste dekking te kiezen, namelijk alleen de wettelijk verplichte WA-dekking. U bent dan alleen gedekt voor schade toegebracht aan anderen. Eigen schade en diefstal zijn dan niet gedekt. Bekijk meer informatie over de verschillende dekkingen van brommerverzekeringen.

Verzeker accesoires niet te snel mee

Zoals we al eens eerder hebben aangegeven; wees kritisch over het voor meer premie meeverzekeren van extra zaken zoals accessoires. Dit kost vaak relatief veel premie, terwijl dit soort zaken snel hun waarde verliezen, of toch al in de verzekering zitten.

Betaal per jaar

Verder kunt u kijken of u de premie per maand of per jaar wilt betalen. Bij betaling per jaar krijgt u doorgaans 3% of meer korting. En dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Op uw spaarrekening krijgt u zeker niet een dergelijk percentage, dus dit is een voordelige keuze.

Zet de verzekering op naam van de bestuurder

De brommerverzekering dient op naam te worden gesteld van diegene die het meest gebruik maakt van de brommer; de zogenaamde regelmatige bestuurder. Soms wordt de brommer verzekerd op naam van de ouders. De premie is namelijk lager voor oudere dan voor jongere bestuurders. Het is echter niet toegestaan om bij het verzekeren de regelmatige bestuurder niet juist op te geven. Dit kan tot problemen leiden als er zich een verzekeringskwestie voordoet. Er is ook een voordeel; de jongere bestuurder bouwt schadevrije jaren op. En deze opgebouwde jaren kunnen bij diverse verzekeraars ook worden meegenomen bij een eventuele latere autoverzekering.

Check de bijzondere voorwaarden

Let goed op de voorwaarden. Belangrijkste aandachtspunten zijn dat de brommer niet mag zijn opgevoerd, dat u tijdens het rijden een helm op heeft en dat u voldoende goede sloten op de brommer heeft gezet.

Bekijk de premie

Vergelijk de diverse brommerverzekeringen op basis van de door u gewenste dekking, en de laatste premie. De premie wordt bepaald door de waarde van de brommer en de plaats waar u woont. In de grote steden is de premie vanwege hogere risico’s van aanrijding en diefstal hoger dan op het platteland.

Bekijk ons overzicht van brommerverzekeringen, en kies de beste brommerverzekering met de laagste premie.

 
Published
Categorized as Tips

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version