Dekking brommerverzekering

Bij het afsluiten van een brommerverzekering kunt u bij de verschillende verzekeraars in beginsel kiezen uit de volgende drie verschillende dekkingsvormen.

WA dekking

De WA-dekking betreft de voor elke Nederlander wettelijk verplichte verzekering voor schade die u een ander toebrengt. En dan met het berijden van een brommer. U bent verzekerd tot euro 2,5 mln bij materiële schade en tot euro 5,0 mln bij letselschade.

WA + diefstal dekking

Bovenop de WA-dekking kunt u de brommer verzekeren tegen diefstal. Tegenwoordig is dit vooral bij scooters een belangrijk risico, waarvan doorgaans wordt aangeraden om dit risico te verzekeren.

WA + diefstal + aanrijding dekking

De meest complete dekking is de Allrisk dekking. Hierbij bent u verzekerd voor diefstal en aanrijdingschade (ook bij eigen schuld), alsmede beschadiging en vandalisme.

Welke dekking is het beste?

Heeft u een nieuwe of dure scooter of brommer? Dan loont het de moeite om een complete en meest brede dekking te kiezen. Heeft u een oudere of goedkopere brommer of scooter? Dan kunt u kijken of u alleen voor de wettelijke verplichte dekking kiest, of dat u ook diefstal wilt verzekeren. Dit hangt erg af van uw persoonlijke voorkeuren en omstandigheden.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *