Dekking scooter of brommer verzekering

Brommers, scooters, snorfietsen, invalidenauto’s en elektrische fietsen met een hoge snelheid vallen onder de categorie kleine motorvoertuigen. Dit betekent dat er alleen op deze voertuigen op de weg mag worden gereden wanneer deze door de eigenaar is op zijn minst is verzekerd met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Naast de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is het ook mogelijk om de brommer, scooter, snorfiets, invalidenauto of elektrische snorfiets uitgebreider te verzekeren met bijvoorbeeld een wettelijk aansprakelijkheidsverzekering beperkt Casco of zelfs met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering volledig Casco (Allrisk verzekering).

Dekking brommerverzekering

Er zijn verschillende verzekeraars die verzekeringen voor kleine motorvoertuigen aanbieden, dus het kan per verzekeraar wat betreft de vergoedingen wel iets verschillen. Met betrekking tot de dekking per verzekering zijn er wel bepaalde richtlijnen, zoals;

  • De WA verzekering dekt schade aan derde die is veroorzaakt met uw brommer, scooter, snorfiets, invalideautos en snorfiets.
  • De WA-verzekering beperkt Casco dekt zowel lichamelijke als materiële schade aan derde die is veroorzaakt door de eigenaar of bestuurder, maar ook schade waaraan de eigenaar zelf niets aan kan, zoals diefstal, brand e.d.
  • Een WA- verzekering volledig Casco (allrisk) dekt naast lichamelijke als materiële schade aan derde en schade waaraan de eigenaar zelf niets kan doen ook de schade die de eigenaar zelf heeft.

De vergoeding die uiteindelijk wordt uitgekeerd hangt van de polis af, daarin staan namelijk de tot maximaal verzekerde bedragen per omstandigheid vast.

Bekijk ons overzicht van brommerverzekeringen en kijk welke dekking de verschillende verzekeraars bieden.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *