Diefstal brommer

Hoe kan je voorkomen dat je bromfiets of scooter wordt gestolen? De Politie heeft een aantal tips.

Tips voorkomen diefstal brommer

– Voorzie je brommer of scooter met minimaal twee goede sloten. Een slot die het rijden voorkomt, en een slot om de brommer vast te zetten aan de omgeving. Met name het vastzetten is erg belangrijk. Dieven blijken steeds vaker een dure brommer of scooter gewoon op een aanhangwagen of in een busje te zetten Overweeg om een alarmsysteem te installeren.
– Laat uw brommer of scooter registreren. Dit kan door het inbouwen van een tag of chip. En door het etsen van zogenaamde datadots. Naast het framenummer is hiermee de brommer gezien en ongezien gemarkeerd. Dit schrikt dieven af, en maakt de kans dat de bromfiets of scooter ooit wordt teruggevonden, iets groter.
– Het allerbeste is om uw brommer of scooter te stallen in een garage, stalling of schuur. Zo is de brommer niet zichtbaar voor de omgeving, en moet de dief nog meer moeite doen.

Korting op premie brommerverzekering

Handig om te weten; brommers die zijn voorzien van anti-diefstal maatregelen, krijgen bij veel verzekeringsmaatschappijen een flinke korting op de verzekeringspremie. Vergelijk hier alle brommerverzekeringen.

Doe aangifte bij diefstal brommer

Wat moet je doen als je brommer toch onverhoopt is gestolen? In elk geval is het verstandig om direct aangifte te doen. Dit kan tegenwoordig eenvoudig online. U kunt de diefstal ook gelijk aangeven bij het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV).

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version