Kan het uit om mijn bromfiets all risks te verzekeren?

Je bent wettelijk verplicht om je bromfiets, snorfiets en de scooter te verzekeren tegen aansprakelijkheidsrisico’s. Aanvullend kun je kiezen voor een verzekering tegen bijvoorbeeld aanrijdingen en diefstal. Je moet wel vooral een afweging maken of het uit kan om de bromfiets uitgebreid te verzekeren.

De bromfietsverzekering is in vergelijking met een autoverzekering een goedkope verzekering. De premie zal aanzienlijk hoger uitvallen indien je kiest voor een all risks verzekering. Het voordeel van deze verzekering is dat bij een aanrijding door jouw schuld je ook de eigen schade uitgekeerd krijgt. Daarnaast biedt de verzekering bijvoorbeeld ook dekking tegen diefstal, brand en stormschade. In hoeverre het uit kan om je bromfiets all risks te verzekeren, hangt af van meerdere factoren.

Wanneer moet je kiezen voor een all risks verzekering?

Bij het kopen van een nieuwe bromfiets, is de all risks verzekering zeker aan te raden. De bromfiets heeft een hoge waarde, bij beschadiging of diefstal moet je in staat zijn om een vervangende bromfiets met ongeveer dezelfde waarde te kopen. Maar wat als de bromfiets al een aantal jaren oud is? Wat wijsheid is in dit geval is voor een groot deel afhankelijk van de huidige waarde van de bromfiets. Dit hangt weer sterk samen met het bouwjaar en de uitvoering.

Vergelijk en bepaal

Het is eenvoudiger om te beslissen over de verzekeringsvorm als je weet wat de verschillende dekkingen kosten. Maak eens een berekening voor de meest uitgebreide verzekering en vergelijk deze met de premie voor de meest beperkte dekking, de WA-verzekering. Beslis aan de hand van de bedragen die uit de vergelijking komen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *