Mijn scooter is gestolen! Wat keert mijn verzekering uit?

Als je scooter wordt gestolen kun je de schade claimen op je bromfietsverzekering. Maar let op! Diefstal is niet altijd meeverzekerd. Wanneer kun je diefstalschade claimen op je bromfietsverzekering?

Scooters zijn diefstalgevoelig. Je kunt je scooter beveiligen met sloten en andere preventieve maatregelen, maar diefstal is nooit volledig uit te sluiten. Gelukkig kun je het risico verzekeren. Welke verzekering moet je kiezen en waar moet je op letten?

De drie soorten dekkingen van de bromfietsverzekering

Verzekeraars bieden verschillende dekkingen aan, maar ruwweg is er een onderverdeling te maken in drie vormen, namelijk:

 • WA verzekering
 • WA + Beperkt Casco verzekering
 • WA + Casco verzekering (Allrisks verzekering)

WA verzekering

Deze verzekering ben je verplicht om af te sluiten. De door de scooter veroorzaakte schade aan derden kan op deze verzekering verhaald worden. De schade aan jouw scooter kun je niet verhalen op deze verzekering. Er bestaat dus ook geen dekking tegen diefstal.

WA + Beperkt Casco verzekering

Deze verzekering biedt ook dekking tegen schade door aansprakelijkheid. Aanvullend bestaat er ook dekking bij schade aan jouw scooter door bijvoorbeeld brand of diefstal. Bij schade door bijvoorbeeld een aanrijding, keert deze verzekering jouw eigen schade niet uit.

WA + Casco verzekering (Allrisks verzekering)

Dit is de meest uitgebreide dekking. Naast de schadeoorzaken die ook verzekerd zijn op de beperkt casco variant, wordt bijvoorbeeld ook vandalisme en schade door een aanrijding gecompenseerd. Dit is uiteraard ook veruit de duurste variant.

Verzekerd tegen diefstal, maar toch geen dekking

Bij de twee uitgebreidere dekkingen is diefstal meeverzekerd. Toch blijft het opletten. In de voorwaarden kunnen er eisen gesteld worden aan de beveiliging. De verzekeraar kan bijvoorbeeld een bepaald slot als voorwaarde stellen. Lees de polisvoorwaarden goed door om te voorkomen dat diefstal toch niet verzekerd is.

Welke bromfietsverzekering kan ik het beste afsluiten?

Je kunt veel geld besparen door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Via onze vergelijker kun je jaarlijks veel geld besparen. Bekijk alle brommerverzekeringen.

 • HEMA Brommerverzekering
 • ANWB Brommerverzekering
 • Unive Brommerverzekering
 • REAAL Brommerverzekering
 • Inshared Brommerverzekering
 • Centraal Beheer Brommerverzekering

  Gevonden op: scooter gestolen wat nu, scooter gestolen verzekering

   
 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *