Premie bromfietsverzekering hoger in grote stad

De premie van een bromfietsverzekering wordt bepaald door diverse factoren. Dit zijn de leeftijd van de bestuurder, de woonplaats, het aantal schadevrije jaren en uiteraard de gewenste dekking. Het blijkt dat vooral de leeftijd en de woonplaats veel invloed heeft.

Woonplaats
In Amsterdam betaalt een jongere van zestien jaar oud voor een allrisk verzekering maar liefst euro 100 per maand, terwijl hij in Leeuwarden slechts euro 45 hoeft te betalen. Dat is dus tweemaal zo hoog! Reden is dat Amsterdam een hoger aantal diefstallen knt.

Leeftijd
Verzekeraars vinden jongeren een risicovolle doelgroep. En dit blijkt ook uit onderzoek te kloppen. Een jongere (16 jaar) heeft zo’n 10% kans op schade, terwijl bij volwassen deze kans nog 1 a 2 bedraagt. Dat is dus vijf tot tienmaal zo hoog.

Al met al beteken dit, dat een jongere wonend in een grote stad veel premie voor de verzekering van de brommer zal moeten betalen. De Telegraaf rekent uit dat met deze hoge premie de vraag begint op te komen of een brommerverzekering loont. De nieuwprijs voor de scooter van euro 3.200 is gelijk aan de premiebetalingen in de eerste tweeënhalf jaar. Wellicht is het beter om een lagere dekking met navenant lagere premie te kiezen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *