Tips afsluiten scooterverzekering

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een brommerverzekering of scooterverzekering? Het programma Vara Kassa waarschuwt na onderzoek in samenwerking met Premie.nl dat scooterverzekeringen vaak enorm duur kunnen zijn.

Tip 1: Vergelijk premies

De premies kunnen aanzienlijk uiteenlopen, afhankelijk van verzekeraar en waar u woont. Vergelijk bij diverse aanbieders de premie. Nog gemakkelijker is om op een vergelijkingssite zoals Brommerverzekeringenvergelijken.com te kijken, u krijgt dan in een keer een indruk van de meest voordelige verzekeraars. Sommige verzekeraars rekenen premies die in totaal oplopen tot boven de nieuwwaarde van de scooter! En er zijn regionale verschillen; in de grote steden betaal je zo’n 20% meer dan in bijvoorbeeld Noord-Nederland.

Tip 2: Kies de dekking

Overweeg welke dekking je wilt. Heb je een nieuwe scooter of brommer, dan is een allrisk verzekering aan te raden. Maar is de brommer enkele jaren oud, kies dan voor een WA verzekering en overweeg dan grondig of een verzekering überhaupt wel nodig is. Zeker als je al spaargeld hebt voor een nieuwe brommer. Het kan verstandig zijn om je tegen bepaalde risico’s te verzekeren, maar kijk kritisch wat echt nodig is. Zo vormt een diefstaldekking een grote verhoging van de premie en je bent dan verplicht om je scooter continue zorgvuldig te beveiligen. Doe je dit niet, dan heb je geen recht op een uitkering en is deze dekking voor niets afgesloten.

Tip 3: Meeverzekeren

Wees nog kritischer over het voor meer premie meeverzekeren van extra zaken zoals accessoires. Dit kost vaak relatief veel premie terwijl dit soort zaken snel hun waarde verliezen. Overigens zijn bij de meeste brommerverzekeringen de accessoires die op uw brommer gemonteerd zijn (zoals een windscherm) gewoon meeverzekerd. Dit geldt doorgaans ook voor uw helm.

Tip 4: Elektrische scooter

Heb je een elektrische scooter? Sommige verzekeraars rekenen voor een elektrische scooter een lagere premie. Op dit moment bieden Univé en Enra een lagere premie.

Tip 5: Direct dekking

Wilt je meteen met de scooter of brommer rijden? Vraag dan bij het afsluiten van de brommerverzekering een voorlopige of direct ingaande dekking. Bij de meeste verzekeraars kan je een scooterverzekering direct afsluiten en geldt direct de dekking. Vraag dit goed na bij het afsluiten.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *