Tips voor het vergelijken van brommerverzekeringen

Het betalen van de premie van de brommerverzekering behoort tot één van de minder leuke dingen voor het bezitten van een bromfiets. Gelukkig is het tegenwoordig bijzonder eenvoudig geworden om de laagste premie voor jouw bromfiets te vinden. Na het invoeren van enkele gegevens, kun je binnen enkele minuten al de laagste premie voor een brommerverzekering vinden. Om jou op weg te helpen met het vergelijken van brommerverzekeringen, behandelen we in dit artikel enkele tips. Aan de hand van deze handige tips kun je wellicht nog meer besparen op de maandelijkse premie van jouw brommerverzekering!

1. Kijk of jouw brommer een oldtimer is

Net als bij auto’s, kan het ook aanzienlijk goedkoper zijn om een oldtimer bromfiets te verzekeren. Daarnaast bieden veel verzekeraars ook specifieke polissen aan voor oldtimer bromfiets, die gericht zijn op de wensen en behoeften van bezitters van een oldtimer bromfiets. Het afsluiten van een oldtimer brommerverzekering kan dus zeker lonen.

2. Schors de brommer bij geen gebruik

Rijdt je alleen in het voorjaar of in de zomer op jouw bromfiets? Dan is het aan te raden om de bromfiets voor de wintermaanden te schorsen. Op het moment dat een brommer is geschorst, dan hoef je hiervoor geen geldige brommerverzekering voor af te sluiten. Op deze manier kun je natuurlijk gigantisch veel geld besparen op de jaarlijkse premiekosten van jouw brommer.

3. Wees kritisch op de verzekeringssoort

Hoewel het natuurlijk een goed idee lijkt om jouw brommer op een zo goed mogelijke manier te verzekeren, loont het in sommige gevallen om een wat goedkopere verzekeringssoort te kiezen. Zo heeft het bijvoorbeeld geen enkele zin om een brommer met een lage waarde all risk te verzekeren. Vaak voldoet een simpele WA bromfietsverzekering voor een dergelijke bromfiets prima. Wees bij het vergelijken van brommerverzekeringen dus altijd kritisch op de verzekeringssoort.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *