Waar moet je op letten bij het verzekeren van een bromfiets?

Je bent verplicht om je bromfiets te verzekeren. Er zijn verschillende verzekeringsvormen en ook veel verzekeraars die deze verzekeringen aanbieden. Hoe moet je brommer verzekerd worden en waar moet je vooral op letten? Wij leggen het jou graag uit.

Afhankelijk van de leeftijd en de waarde van je bromfiets kun je kiezen tussen verschillende verzekeringsvormen. Wij zullen toelichten hoe je tot de beste verzekering komt tegen de laagste prijs.

Hoe moet je een bromfiets verzekeren?

Er is een onderverdeling te maken in drie verzekeringsvormen, namelijk:

  • WA
  • WA beperkt casco
  • WA casco

Bij de WA-dekking keert de verzekeraar alleen uit bij het berokkenen van schade aan anderen met de bromfiets. De meest uitgebreide dekking is de WA casco verzekering. Deze vergoedt onder andere ook de schade aan de eigen bromfiets als een ongeval aan jou wordt toegerekend. Aanvullend is er ook dekking tegen diefstal, storm en brandschade. De tussenvorm is de WA beperkt casco deze verzekering keert schade aan derde uit plus schade aan jouw bromfiets door brand en storm. Ook bij diefstal wordt er onder voorwaarden uitgekeerd.

Welke verzekering moet je kiezen?

De meest uitgebreide verzekering is de WA casco verzekering, maar dit is uiteraard ook de duurste van de drie. Je kunt het beste kiezen aan de hand van een vergelijking. Indien de WA casco verzekering te duur is, kies je voor een beperktere dekking. Vergelijken is noodzakelijk, want sommige verzekeraars brengen torenhoge premies in rekening.

Let op de verzekeringsplicht

Zodra de bromfiets of scooter op jouw naam staat, ben je ook verplicht om voor minimaal een WA verzekering te zorgen. Het onverzekerd rondrijden is gevaarlijk. Je kunt een boete krijgen, maar als je een ongeval veroorzaakt kunnen de financiële gevolgen nog veel groter zijn.

Zorg voor de juiste sloten

Als je de bromfiets WA beperkt casco of WA casco gaat verzekeren is diefstal meeverzekerd. Let wel goed op welke eisen de verzekeraar stelt aan de beveiliging. Met een verkeerd slot krijg je bij diefstal mogelijk niets uitgekeerd.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version