Wat kost een bromfietsverzekering?

Na aanschaf van een bromfiets is het tijd om bromfietsverzekeringen te vergelijken, maar wat kost een bromfietsverzekering nu eigenlijk? De hoogte van de premie is van verschillende factoren afhankelijk, het is dus niet mogelijk om een eenduidig antwoord te geven op deze vraag. Op basis van de verschillende factoren wordt de hoogte van de bromfietsverzekeringspremie berekend.

Wat kost een brommerverzekering?

Wat kost een brommer verzekering in 2023? Normaliter moet je denken aan een premie van zo’n € 40,- tot € 100,- per maand, afhankelijk van de waarde van je brommer. Het maakt daarbij zeker uit welke verzekeraar je kiest. Wij hebben diverse brommerverzekeringen vergeleken, en constateren grote verschillen in premie. Verder moet je kijken naar onderstaande punten; welke dekking wil je, wil je aanvullende zaken zoals accessoires verzekeren en hoeveel schadevrije jaren heb je. Bekijk ons overzicht van brommerverzekeringen.

Welke factoren hebben invloed op de hoogte van de bromfietsverzekering?

1. Soort bromfietsverzekering

De meeste verzekeraars bieden een WA en all risk bromfietsverzekering, waarbij je met een WA bromfietsverzekering alleen verzekerd bent voor de schade die je aan de tegenpartij aanbrengt. Met een all risk verzekering is alle schade aan de eigen bromfiets ook gedekt bij een aanrijding.

2. Het merk en het bouwjaar van de scooter of bromfiets

Op basis van het merk in combinatie met het bouwjaar wordt de dagwaarde van jouw scooter of bromfiets berekend. De hoogte hiervan heeft ook invloed op de hoogte van de maandelijks te betalen premie.

3. Jouw woonplaats en leeftijd

Ook wordt er gekeken naar jouw woonplaats en leeftijd. Als je in de stad woont, zal de te betalen premie hoger zijn; de kans op vandalisme en diefstal is namelijk groter in de stad. Jonge bestuurders raken doorgaans vaker betrokken bij aanrijdingen, daarom wordt ook de leeftijd meegenomen in het berekenen van de premie.

4. Het aantal schadevrije jaren

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager de maandelijkse premie zal uitvallen. Een jaar waarin geen schade wordt geclaimd telt als één schadevrij jaar. Het loont dus om schadevrije jaren op te bouwen.

Hoe zorg ik voor een zo laag mogelijke premie?

Door te kiezen voor een basisverzekering zoals de WA bromfietsverzekering en door een hoog aantal schadevrije jaren op te bouwen, kun je de maandelijks te betalen premie voor de bromfietsverzekering zo laag mogelijk houden. Natuurlijk loont het ook om de verschillende aanbieders goed te vergelijken bij het afsluiten van de verzekering.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *